2012. december 16., vasárnap

Mai szakasz: 1 Sámuel 8


Sámuel idős volt. Annyi minden jót tett élete során, ami nem került feljegyzésre. Ez igaz Isten embereinek többségére. A fény, ami mindannyiunkról sugárzik, akik hűségesek vagyunk Istenhez, nagyon kevés, vagy semmilyen nyilvánosságot nem kap. De nem vész el. A mennyben feljegyzésre kerül, és sokan meglepődnek majd az életük jó gyümölcseit látva.

Szeretni Istent, és bízni Benne, ez a próba. Az embereknek, akik a világot szerették, nem tetszett Sámuel jó példája és vezetése. Királyt akartak, mint a környező népek. Ez hitszegés, és Isten vezetésének elutasítása volt, de az Úr nem pusztította el őket. Sámuel által figyelmeztette a népet, hogy mit jelentene, ha királyuk lenne, és mit tenne velük egy uralkodó, majd hagyta, hogy azt kapják, amit akarnak. Isten nem leli örömét a kikényszerített szolgálatban.

Vigyáznunk kell, hogy ne a világ szemében akarjunk nagynak tűnni. Az egészségügyi központjaink, egyetemeink fontosak, és megbecsülést adnak számunkra a világban. Mindazonáltal, ami tényleg megérinti, és Krisztus felé vonzza a környezetünkben élőket, az az egyéni életünk, ahogy élünk és dolgozunk az emberek között.

David Manzano
Nyugalmazott lelki pásztor
Fordította: Kóczián Ágnes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése