2014. június 25., szerda

Mai szakasz: Jeremiás siralmai 3

Mindnyájunk életében vannak sötét időszakok. Küszködünk, kételkedünk, sírunk, mégis általában eljön egy pillanat, egy fordulópont, ami mindent megváltoztat. Isten gyermekei számára ez az a pillanat, amikor rájövünk, hogy Isten még mindig a közelünkben van és, hogy Ő jóságos.

Jeremiás Siralmainak harmadik fejezete nemcsak e könyv leghosszabb fejezete, hanem ezt a fordulópontot mutatja be. „Az Úr kegyelmessége az, hogy még nincsen végünk; mivel nem fogyatkozik el az ő irgalmassága!” (22. vers).

Isten jósága és együttérzése vitathatatlan, nem tőlünk függ, és szabadon rendelkezésre áll. Ehhez azonban a mi megfelelő hozzáállásunk a legszükségesebb. Keresnünk kell Őt és várni Rá (lásd 25-26. vers), csöndesen kell várnunk az Úr szabadítására (26. vers). A várakozáshoz kitartásra van szükség, a nem láthatónak valóságként való elfogadására. A várakozás a Jézust megragadó hit része. A várakozáshoz önvizsgálat és bűnbánat, valamint megtérésre való hajlandóság is szükséges.

„… kutassuk, vizsgáljuk meg útjainkat, és térjünk meg az Úrhoz! Emeljük föl szívünket és kezünket Istenhez, aki a mennyekben van” (40-41. vers).  A mai nap kihívásaival szembesülve emeld fel szívedet a mennyei Atyához, és mondd el neki, készen állsz arra, hogy Ő rendezze életed dolgait!

Gerald A. Klingbeil, D.Litt.
az Adventist Review és az Adventist World folyóiratok társszerkesztője
kutató egyetemi tanár
 Andrews Egyetem
 Fordította: Csala Beáta


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése