2013. augusztus 30., péntek

Mai szakasz: Zsoltárok 23

A 23. zsoltár a legismertebb az összes közül. Szavai és képei azzal a bizonyossággal suhannak el felettünk, hogy nem vagyunk egyedül: jó Pásztorunk mindig velünk van. Ez a zsoltár legkevesebb tizenháromszor tesz utalás a pásztorra. Ő „terelget, vezet, felüdít, velem van, megvigasztal engem, kísér, az Úr házában lakom”... és így tovább.

Ez a zsoltár három kijelentést tesz a Pásztorról ... és rólunk. Először azt mondja, hogy nincsenek olyan szükségleteink, amelyeket a Pásztor nem tudna kielégíteni. „Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm (1. vers). Bármilyen kihívás érjen és bármilyen szorult helyzetbe kerüljünk, a problémánkra a válasz mindig a Pásztor.

Azután a zsoltár azt mondja, hogy nem megyünk át olyan völgyön, ahová Ő ne jönne el. „Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy” (4. vers). egyszerűen arról van szó, hogy bármivel nézel is szembe ma, nem egyedül teszed. Nincs olyan völgy, ahová a Pásztor ne menne veled.

És végül a zsoltáros azt mondja, hogy nem kell a jövőt nélküle megélnünk. „az Úr házában lakom egész életemben” (6. vers - új prot. ford.). Az evangélium jó híre felkínálja nekünk Jézus kegyelme által az örökkévalóságot az Ő jelenlétében. Ez az ígéret tart életben bennünket az elszigetelődés sötétjében. 

Nincsenek olyan szükségleteink, amelyeket a Pásztor nem tudna betölteni.
Nem járunk olyan völgyekben, ahová a Pásztor ne jönne velünk.
Nem kell a jövővel az Ő jelenléte nélkül szembenéznünk.

Nem csoda, hogy a zsoltáros ezt mondja: „Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm (1. vers).  
Randy Roberts
a Loma Linda egyetemi gyülekezet
vezető lelkésze

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése