2013. szeptember 2., hétfő

Mai szakasz: Zsoltárok 26

Dávid arra kéri Istent, hogy vesse alá egy háromszoros vizsgálatnak, ellenőrizze őt alaposan, hogy vizsgálja meg az értelmét és a szívét. Egy listát is az Úr rendelkezésére bocsát a legjobb tulajdonságairól, arra az esetre ha ez segítené a vizsgálatot:

Feddhetetlenül éltem (1. vers).
Az Úrban bíztam (1. vers).
Kegyelmed szemem előtt van (3. vers).
Igazságod szerint járok-kelek (3. vers).
Nem ülök hitvány emberek közé (4. vers).
Alattomosokkal nem járok együtt (4. vers).
Gyűlölöm a gonoszok társaságát (5. vers).
Nem ülök le a bűnösök közé (5. vers).

Ha listát kellene készítened jó cselekedeteidről, amit majd megbeszélsz az Úrral, vajon hasonló lenne-e Dávid listájához?

Dávid szándéka nem kétséges – az Úr házában akar élni, ott ahol Isten dicsősége lakozik és nem akar egy kategóriába kerülni a bűnösökkel és a vérszomjas emberekkel, annak ellenére sem, hogy mint lelki vezető támadó álláspontot képvisel a romboló erőkkel és a sötétség lelki hatalmaival szemben. Noha lelki vezetőként rossz döntéseket hozhat, vagy hibázhat, de fel kell nőnie a felelősséghez, bátor alapelveket kell alkalmaznia és meg kell különböztetnie azokat a becsületesség és a szolgálat által.

Az én kedvenc szakaszom ebben a részben a 12. vers: „Lábam biztos talajon áll, áldom az Urat a gyülekezetben." Az Úr vezet, segít, és biztosítja azt az egyensúlyt, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy túljussunk küzdelmeken, nehézségeken és kísértéseken és hogy biztos talajra álljunk.


Vinita Sauder
Southern Adventist University

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése