2013. szeptember 21., szombat

Mai szakasz: Zsoltárok 45

A zsoltáríró szíve ujjongó imával repes Királyáért. Míg a dal valószínűleg eredetileg egy „alkalmi” műnek készült, tényleges királyi esküvői szertartásra, az imádság magasztossága felülemel bennünket bármin, ami Salamon bármelyik feleségének érkezésére emlékeztet, vagy bármely későbbi hercegnő Jeruzsálembe érkezésére más királyhoz. Ez A jelenések könyvének nyelvezete, ahol Krisztust láthatjuk, amint a bűn feletti győzelem dicsőségével visszatér menyasszonyáért.

Minden emberi szertartáson – keresztény esküvőn, egy gyermek születésén, gyermekbemutatón, diplomaosztón, egy új vezető kinevezésénél – újabb okunk van az Ő dicsőítésére, aki maga a szeretet, akinek igazság és tisztesség az öltözéke. Amin még örvendezhetünk, az, hogy az „esküvő” hamarosan bekövetkezik, amikor Urunk hatalommal, fenségesen és dicsőséggel eljön a Menny „elefántcsont-palotájából”. Egyetlen vőlegény sem vágyott annyira a választottjára, vagy nem fizetett olyan sokat, hogy elnyerje a szeretetét, mint Ő. Egyetlen emberi menyasszony sem volt olyan boldog, mint amilyen az egyház lesz, amikor Jézus hazaviszi magával.

Atyám, minden alkalommal, amikor esküvői üdvözlőkártyát veszek, vagy elmegyek egy esküvőre, kérlek, emlékeztess engem minden idő legnagyszerűbb esküvőjére! Segíts, kérlek, megengednem, hogy Te megtisztíts; és tedd, hogy „csupa ékesség legyek odabent”.  Az általad készített ruhába öltöztess engem, és  szereteted illata legyen az életem parfümje! Ámen.

Helen Pyke
nyugdíjas tanár,
Southern Adventist University
Fordította: Csala Beáta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése