2013. április 29., hétfő

Mai szakasz: 2 Krónikák 11


Roboám király erős kézzel uralkodott, de hallgatni akart Isten prófétájának szavára. Feladta Izrael megtámadására szőtt terveit. Helyette azonnal elkezdte a különböző városok megerősítését, hogy megvédje uralmát Jeruzsálemben.  Tény, hogy ragaszkodott Dávid és Salamon útjához és megerősítette az igaz Isten tiszteletét.

Nem így történt Izraelben. Jeroboám király mindenféle embereket toborzott, hogy papjai legyenek az általa állított borjú- bálványoknál és bevezette a gonosz szellemek tiszteletét. A papok, léviták és sokan mások is megtagadták, hogy ebben részt vegyenek. Az elkövetkező három évre mind elhagyták Izraelt és Júdába távoztak. Ez a jelentős elvándorlás megerősítette Júdát és hozzájárult Izrael későbbi romlásához.

Ma ugyanaz az ellenség munkálkodik Isten népének legyengítésére törekedve.  Sokféle bálványimádás által dolgozik, felhasználva bármit, amit csak tud, hogy elvonja az emberek idejét és figyelmét szerető Istenüktől.

Milyen vonzerők gyakorolnak hatást a te életedre? Mi vonja el idődet és szeretetedet Uradról? Te szintén elvonhatod magad egy biztonságos lelkületű helyre-talán éppen a számítógépedtől, vagy a telefonodtól távol egy Isten keresésére szánt napra. Még gyökeresebb változás lehetne elvinni családodat egy olyan helyre, ahol az Istennel töltött idő és a szolgálat lehetőségei még inkább megvalósíthatók! Tegyél egy lépést ma! Erősítsd meg magadat! Erősítsd meg családodat! Erősítsd Isten királyságát!

Scott Griswold lelkész
Mission Mobilizer
ASAP Ministries
Fordította: Csala Beáta

4 Mózes 2

Az Úr már tudta Izrael harcosainak a számát. Izrael megszámlálása a nép érdekét szolgálta, nem pusztán Isten kívánalma volt. Valójában az egész szervezeti struktúrának, amit a Számok Könyvének (4 Mózes) második fejezete leír, a nép volt a kedvezményezettje. Szükséges volt, hogy meglássák Isten céljait, és megismerjék jellemét. A nép része volt az isteni tervnek. Istennek nem volt szüksége 603 ezer 550 fegyverforgató férfira. Istennek nem állt érdekében, hogy minél több embert állítsanak hadrendbe. Ha így lett volna, akkor nem különítette volna el a Lévitákat a nép többi részétől, hogy a Szent Sátorban szolgáljanak.

Képzeld el hogy gyermekként, vagy idős férfiként élsz az akkori Izraelben. Ahogy az Isten által megalkotott katonai menet rendjét figyeled nem csak azt láthatod, hogy milyen hatalmas az Úr Serege, hanem hogy te, személy szerint is, különleges feladatot kaptál a nép között. Gondolj a személyes részvétel izgatottságára és érzésére. Habár nem lehetsz a katonák között, nem lehetsz a 603 ezer 550 harcos egyike, mégis szívedben te is együtt haladsz Istennel. Isten az, aki tudja, hogy hogyan kell győzni, és azt is, hogy hogyan adja meg gyermekeinek a győzelem örömét. Hála Istennek a győzelmekért, amiket népe egészével megoszt!

Mark Sheffield
Southern Adventist University 
Fordította: Liebhardt László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése