2014. január 6., hétfő

Mai szakasz: Példabeszédek 2

Amikor Salamon trónra került, Isten megjelent neki egy éjszakai álomban és megkérdezte, hogy mit adhatna neki. Salamont alázatra késztette az a feladat, hogy Isten választott népét ítélje, ezért így válaszolt: „Adj azért nekem bölcsességet és tudományt, hogy tudjam ennek a népnek az ügyeit intézni. Különben ki tudná kormányozni a te nagy népedet?” (2Krón 1:10 - új prot. ford.).

Első pillantásra úgy tűnik, hogy Isten ezt a kérését azonnal megadta neki vagyonnal, gazdagsággal és tisztességgel együtt (lásd: 2 Krón 1:12). A Biblia azonban nem részletezi, hogy Salamonnak mennyit kellett együttmunkálkodni Istennel, míg kérése teljesült. A mai szakaszból az derül ki, hogy nem jött olyan könnyen, mivel Salamon tanácsa szerint a bölcsességért kiáltani kell, és az értelmet hangosan kell kérni... úgy kell keresni, mint az ezüstöt és úgy kell kutatni, mint az elrejtett kincset (3-5. vers). Csak ezek után érti meg az ember az Úr félelmét és Isten ismeretét. Isten adja a bölcsességet, és az a bölcs, aki ismeri Őt.

A Bölcsesség (az Úr) adja a jó és a rossz közötti különbségtétel képességét, és Ő véd meg bennünket a gonosz embertől, a paráznától és a nem hozzánk való házastárstól. 

Kiáltsunk fel ma szívünk mélyéről azért az értelemért és bölcsességért, amelyet egyedül Isten adhat!

Jackie Ordelheide Smith,
Kommunikációs menedzser,

Generál Konferencia lelkészi osztálya 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése