2012. augusztus 10., péntek

Mai szakasz: 3 Mózes 26


Isten megváltási terve szövetséges formában adatott, amelyben Isten mindent részletesen kidolgozott. Ebben a szövetségben Isten újra és újra elmondja, hogy „a ti Istenetek leszek, ti pedig az én népem lesztek”. Ez azonban mindig az ember válaszán függ. Ha valaki elfogadta a szövetséget és Istent választotta Urául, Isten válaszul kiárasztotta szövetségi áldásait. Azonban ha valaki nem fogadta el a szövetséget, akkor a szövetség átkai nehezedtek rá.

Isten, irgalmasságában, az átkokat nem megtorló, hanem helyreállító jellegűekre tervezte, arra ösztönözve gyermekeit, hogy ébredjenek rá és lássák meg, hogy milyen nagy szükségük van az Úrra. Habár Isten mindig a lehető leggyengédebb, az átkok időről időre egyre súlyosbbodtak. Legvégül Izráel népe száműzetésbe kényszerült, fogságba egy idegen országban, de amikor megbánták bűneiket, Isten visszaadta népe szabadságát, és hazavezette őket.

Milyen csodálatos, kegyelmes Istenünk van. Minden eszközt megmozgat, hogy megmentesn bennünket. Elhalmoz mindenféle áldásokkal, és készségesen ad még többet is, ha helyesen élünk áldásaival. Ha bűnbe esünk és elutasítjuk őt, de aztán megbánás tanusítunk, Ő mindig kegyelmesen visszafogad, és visszaadja áldásait.

Dean Davis
Atlantic Union College

Fordította: Liebhardt László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése