2014. szeptember 25., csütörtök

Mai szakasz: Jónás 3

Szeretem, ahogy a harmadik fejezet kezdődik: „És lőn az Úrnak szava másodszor is Jónáshoz.”  Annyira örülök, hogy másodszor is kapunk esélyt Urunk szolgálatára! A Biblia tele van második esélyekkel. Lássuk csak Izrael népét! Mennyei Atyánk újra és újra megpróbálta magához fordítani önfejű gyermekeit. Nem minden történet végződik jól, de hadd mutassak rá azért egy párra. Dávid király, Salamon és Sámson csak néhány példa a „második esélyre”, ami végül jóra vezetett, az örök életre.

Megkísérthet a kétkedés, hogy ez csak a bibliai időkben fordulhatott elő, a mai, modern idők Istenénél nem. Ad még vajon Isten ma is második esélyt? Egyértelműen állíthatom, hogy igen. Én vagyok erre a legjobb példa. Én, aki Istenhez tértem, majd elcsábított e világ csillogása és aranya. De hála Istennek, Ő újra megszólított, és Isten kegyelméből másodszorra teljesen magával ragadott.

Isten kegyelme azonban nem csak azoknak szól, akik egyszer már vele jártak, majd eltávolodtak tőle, hanem minden egyes embernek, mindenütt! S az a nap, amikor Jónás a király palotájába ment, második esély volt Ninive lakosainak is. Micsoda evangélistának kellett lennie, hiszen az egész város népe, több mint százezer ember, megszívlelte bűnbánatra hívó, megváltásról szóló üzenetét!

A híres prédikátor, John Wesley szavait juttatja ez eszembe: „Adjatok nekem száz embert, akik semmi mástól nem tartanak, csak a bűntől, és semmi másra nem vágynak, csak Istenre, legyenek akár egyházi személyek, vagy laikusok, ők egyedül megrengetik a pokol kapuit és felállítják a mennyek országát e földön.”
Ahogy Jónás a Szentlélek erejével prédikált, megrázta a pokol kapuit és a Menny Istene felé fordította az embereket. Mit tud Isten tenni egy neki teljesen elkötelezett ember által?  Bármit, amit csak akar, elvégre is, Ő az Isten! Valamit azonban még figyelembe kell vennünk!

A sorsod, ahogyan Jónásé is, csak rajtad áll. Isten teljesen eltervezte az életedet, de nem tesz semmit, csak ha 100 százalékig átadod neki az irányítást. Jézus Krisztus nemcsak azért halt meg a kereszten, hogy megmentsen téged, hanem hogy az Ő szolgálatát választhasd, a szolgálatot, amit Ádám és Éva az Édenkertben eldobott magától.

Ha ma átengeded neki életed irányítását, csodálkozni fogsz, mennyi életre leszel majd hatással, és mennyit változtatsz meg az örökkévalóság számára!

Jim Ayer
Adventista Világrádió
Generál Konferencia

Fordította: Csala Beáta


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése