2013. október 16., szerda

Mai szakasz: 70. zsoltár

A bennünket ócsárlók irányában tanúsított ellenszenvvel sokkal többet ártunk magunknak, mint nekik. Az, hogy Jézus megbocsátott a hóhérainak,  - mert nem tudták, hogy mit cselekszenek - semmi jót nem eredményezett számukra. A megbocsátás Jézus irántuk való szánalmát tükrözte. Amikor az üldözők sokasága körülvesz, a megbocsátó magatartás a legjobb eszköz, amely békét hozhat neked. Fölül emel a sérelmen, az önsajnálaton, a kételyen és még sok más dolgon. Azonban ott van a büszkeség és a fölényesség érzésének veszélye a megbocsátásban, ami ellen óvakodnunk kell.

Vannak, akik Dávid életét keresték (3. vers), és vannak, akik Istent keresték (5. vers). Azok, akik Istent keresték nem voltak ellenségei Dávidnak. A király áldást kér rájuk. Azok, akik Dávidnak bajt akartak okozni, Isten ellenségei is voltak, mert Dávid Isten oldalán állt. Azért ellenségei Dávidnak, mert Dávid nyíltan Isten mellé állt. Dávid bátran kérheti a romlásukat, mert ők ellenállnak Istennek és mindennek, ami jó. Ha az ellenségeid azért vannak ellened, mert ellenállnak Istennek, akkor el kell ítélned cselekedeteiket.    

Dávid nem veszi saját kezébe az ügyet. Tartózkodik attól, hogy olyan parancsot adjon megbízható katonáinak, amivel ezeket a hóhérokat elintézték volna. Inkább Istenre bízta a dolgot és otthagyta terheit.

Gordon Christo,
a Dél-ázsiai Divízió titkára
Fordította: Baksa Viktória

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése