2013. október 18., péntek

Mai szakasz: 72. zsoltár

Milyen hosszú a kívánságlistád? Mikor Isten megkérdezte Salamont, hogy mit szeretne, Salamon csak egy dolgot kért: bölcsességet. Nemrégiben olvastam egy történetet egy önkéntesről, aki egy árvaháznak segített a távoli Himalája hegység lábainál. Az önkéntes megkérdezte a nőt, aki szinte egész életében a konyhában dolgozott, hogy mit kérne, ha lenne három kívánsága. A nő gondolkodás nélkül rávágta „elég ételt minden gyermeknek.” Második kívánsága az volt, hogy „talán egy mosogatógépet is.” A harmadik kívánságnál elgondolkodott egy kis ideig, majd azt mondta: „Nem tudom. Kettő kívánság elég lenne.” Ki az közülünk, aki nem csak azért állt volna meg gondolkodni, mert nem tudta volna leszűkíteni a listáját három kívánságra?

Salamon bölcsessége, éleslátása, pontos igazságérzete legendássá vált. Istenhez való hűsége meglátszott a nép jólétén. Isten további áldásokat bocsátott rá, győzelmeket háborúkban, valamint jelentős vagyont és hosszú életet.

Sajnos Salamon életének jelentős részét elpazarolta, mert elhagyta Istent. Hírnévre és dicsőségre törekedett. A vagyonában kereste a boldogságot. De a bölcs király észhez tért, és rájött, úgy mint életének az elején, hogy a boldogság Isten ajándéka, ám ő mégis oly’ sok értékes időd pazarolt el.

Gordon Christo,
a Dél-Ázsiai Divízió titkára
Fordította: Rajki Dávid

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése