2013. október 22., kedd

Mai szakasz: 76. zsoltár

A PATRIOT rakétaelhárítási rendszer neve angol szavakból képzett mozaikszó. A jelentése: hazafi. Olyan védekezőrendszernek tervezték, amely nyomon követi, és lelövi a támadó rakétákat. Azokat, akik a rakétatámadástól való félelem árnyékában élnek, talán megnyugtatja egy ilyen védelemi berendezés létezése. Kezdettől fogva, a népeknek ugyanannyit kellett költeniük a védelmi berendezésekre, mint a támadófegyverek kifejlesztésére.

Istennek mindig voltak angyalai a gyermekgyilkolásra emelt kezek visszatartására.  Paralízissel és leprával sújtotta más felemelt kezek tulajdonosait, vízbe fullasztott egy egész hadsereget, és egy sor más módszerrel állította meg azok gonosz szándékát, akik a népének ártani akartak. Számtalan bibliaszöveg úgy írja le Istent, mint aki késedelmes a haragra. Nem veszíti el a nyugalmát, és nem bosszúálló. Ám az Ő tűrésének is van egy határa, és amikor ez elérkezik, nagy bánatára lesz azoknak, akik a rossz oldalon állnak.

De, ó, milyen csodálatos érezni a védelmet, ami az Ő oldalán tapasztalható!  Akik az Ő egyházához tartoznak, érzik a jelenlétének melegét. Akik megmaradnak az Ő szeretetében, megtapasztalják a békességet, amit az Ő Szentlelke ad. Még ha a halál árnyékának völgyében kell is járnunk, nem fogunk félni a gonosztól, mert Ő velünk van.

Gordon Christo,
a Dél-Ázsiai Divízió titkára
Fordította: Csala Beáta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése