2013. december 8., vasárnap

Mai szakasz: 123. zsoltár

A negyedik zarándokének újra csak arra emlékeztet, hogy szegezzük kitartóan tekintetünket az új Jeruzsálemre, ahogy az izraeliták is tették, amikor az ősi Jeruzsálemhez felé tartottak. Ne csak emeljük fel a szemeinket a hegyekre, hanem fogadjuk is el az EGYETLENT, aki mindenek felett áll, az EGYETLENT, aki a trónon ül, és az univerzumot uralja, azt az EGYETLENT, aki minden egyes problémánkat a tenyerén hordozza.

A Biblia a szolgálólány példáját használja, aki gyakorlott abban, hogy az úrnője legkisebb mozdulatából is ki tudja találni, mi lesz a következő kívánsága. Tehát mi is hozzá hasonlóan a Mesterre szegezzük tekintetünket, fülünket az Ő szavára hangoljuk, azt mutatván ezzel, hogy szorosan hozzá tartozunk, és megértjük, mi lehet az Ő akarata az életünkben, és hogyan tudjuk azt leginkább megvalósítani.

Amire tekintek, amire összpontosítok, az minőségi változást hoz életembe. Egy olyan világban, amelyik egyre ellenségesebbé válik és megveti azokat, akik hisznek, mi csakis abban találhatunk reményt, hogy az Egyetlenre szegezzük tekintetünket, aki mindenek felett uralkodik, aki irgalmat és szeretetet tanúsít irántunk.

Szeretteim Jézusban, milyen döntést hoztok ma? Mire összpontosítjátok figyelmeteket?

Cindy Nash
feleség, édesanya, ápolónő 
Fordította: Rajki Dávid

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése