2013. december 14., szombat

Mai szakasz: 129. zsoltár

Izrael gyermekei egészen az egyiptomi szolgaságuk idejétől fogva újra meg újra átélték a más népek ellenségeskedésétől és elnyomásától való szenvedést.  Az izraelitákat mégsem győzték le, vagy pusztították el teljesen soha. Mert Isten kiválasztott népének tagjai voltak. Hatalmas keze és kinyújtott karja megőrizte őket. A környező ellenséges népek megpróbálták eltaposni és leigázni őket. A zsoltáríró azokat a népeket írja le, amelyek ellenük támadtak, és megpróbálták kihasználni őket, mintha a hátukon szántottak volna.

Próbáltak már téged szó szerint, vagy átvitt értelemben elpusztítani? Vagy, ahogy a mondás szól, megpróbált már valaki „átgyalogolni” rajtad, hogy előnyt kovácsoljon magának? Amikor ezt történik Isten népével, a zsoltáríró az Úrhoz imádkozik, hogy vegye el áldó kezét az elnyomókról.

Nagyon hálás vagyok, hogy olyan Urat szolgálok, aki ezt mondja: „enyém a bosszúállás”, nyugalmat ad nekem, és biztosít arról, Ő mindent kézben tart. Tudom, azok, akik látszólag oly sok bűntett következményétől megmenekülnek, egy napon majd üres kézzel állnak.

Cindy Nash
Feleség, édesanya, ápolónő
Collegedale, Tennessee

Fordította: Csala Beáta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése