2013. december 9., hétfő

Mai szakasz: 124. zsoltár

A zsoltáríró már az első sorokban kihangsúlyozza, s ez által segít felismernünk azt a tényt, hogy senkik sem vagyunk Isten nélkül, aki szeret minket.

Tetszik, ahogy az író elkezdi ezt a zsoltárt, ahogy megszámlálja, hogy mi minden történhetett volna, ha Isten oltalmazó keze nem kísért volna bennünket. Gondolkodjunk el egy pillanatra! Milyen lenne az életünk nélküle, a remény nélkül, amit csak benne találhatunk? Beleborzongok a gondolatba.

A zsoltáríró nem csak aktív részvételre hív a zsoltár csoportos éneklésében, hanem arra is kér, hogy ismételjük meg újra és újra. („Gyülekezet, énekeljük el újra. És most még erőteljesebben!) Képzeljük el, hogy a sötét ellenséget mennyire meg tudja ijeszteni, amikor Isten népe egyesülve énekli Isten igazságát! Mondjuk ki! „Hittem és azért szóltam; hiszünk mi is, azért szólunk” (2Kor 4:13).

Néha nem is fogom fel, hogy mi mindenem van Krisztusban – mindenem nála van, és saját számmal mondom el az az igazságot, amit tudok róla, és róla énekelek. Feledkezzünk meg magunkról, és figyeljünk egyedül Jézusra!

Tudom, hogy ebben a világban lesznek még problémáim, de bátorságot önt belém az, hogy Isten legyőzte ezt a világot az Ő Fia, Jézus Krisztus által, aki széttörte a bűn csapdáit, amiket a gonosz állított nekem, így minden alkalommal győzhetek a segítségével. És nem miattam, hanem miatta.

Tehát ezt az igazságot megéri megismételni, nem? Ámen.

Cindy Nash
Feleség, édesanya és ápolónő
Collegedale, Tennessee

Fordította: Rajki Dávid

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése