2013. december 13., péntek

Mai szakasz: 128. zsoltár

Bizonyára mindnyájan ismerünk legalább egy családot, amelynek látszólag mindene megvan. A „minden”-en nem az anyagiakat értem. A család, amelyikre gondolok, valójában nem anyagi téren bővelkedik, hanem lelkileg, Krisztusban teljes. Tagjai békességben élnek. Örömtől ragyognak. A megelégedettség melegében sütkéreznek. Ők azok, akik arra termettek, hogy sok gyermekük legyen,  mert az édesanya és az édesapa láthatóan különös isteni bölcsességgel  bír a szülői feladatok ellátásához.

Ez a zsoltár a család ünneplése. Létezhet valójában olyan család, amelyet az előbb jellemeztem? Igen, de ez a család nem létezhet az Isten felhatalmazása szerint járó lelki vezetője nélkül.

„A jólét evangéliumával” átitatott kultúra világában, ahol tévesen az anyagi gyarapodást tartjuk az isteni áldás mércéjének, felüdítőnek találom, ahogy a zsoltáríró emlékezteti a családokat az áldás és a jólét valódi jelentésére. Egy család, ahol az Urat tisztelik, és az Ő útján járnak. Egy család, amely egységben összeforrva éli meg a Krisztustól kapott küldetését. Ennek tagjai valóban áldottak.

Cindy Nash
Feleség, édesanya, ápolónő
Collegedale, Tennessee
Fordította: Csala Beáta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése