2013. december 11., szerda

Mai szakasz: 126. zsoltár

Miközben a zarándokok Jeruzsálem felé tartottak, egyik énekük a „megemlékezés dala” volt, ami arról szólt, miként szabadította meg Isten az Ő népét. 

Képzeljük el, micsoda örömöt és csodálatot éreztek az izraeliták, amikor Círusz kiadta rendeletét, hogy a zsidó foglyok visszatérhetnek jeruzsálemi otthonukba (lásd Ezsdrás 1. fejezete). Milyen hálaének volt ajkukon hazafelé menet? Egyet biztosan tudunk: boldogan dicsőítették Istent!

A 126. zsoltár 2. verse elmondja nekünk, hogy  Isten népének visszatérése az ígéret földjére (ez már a második szabadulás, ami után hazatérhettek) olyan esemény volt, amire a szomszédos népek is felfigyeltek, és még a hitetlenek is elismerően szóltak Istenről, mondván:  „Hatalmasan cselekedett ezekkel az Úr!”

Én mélységes vigaszt merítek ebből a szakaszból, különösen életem azon időszakaiban, amikor úgy tűnik, semminek sincs értelme, mert nem látom az aratását mindannak, amit időm és erőm odaáldozásával elvetettem. Az ilyen igék segítségével megyek tovább, és nyerek reménységet. Isten így bátorít engem: „Hálaénekkel ajkadon és áldással kezedben térsz majd vissza a bőség földjére, és nevemet dicséred örökké!”

                                           Cindy Nash
Feleség, édesanya, ápolónő

Collegedale, Tennessee

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése