2013. december 17., kedd

Mai szakasz: 132. zsoltár

A zsoltáros két kérésnek ad itt hangot: „Emlékezzél meg, Uram...!” (1. vers) és „Ne fordulj el felkented színétől!” (10. vers).

Az Úr válaszol, és megerősíti a Dáviddal kötött szövetségét. Ezen versek szépsége abban rejlik, hogy az Úr, az Ő válaszában nemcsak az állítja, hogy emlékszik, és nem fordítja el arcát az Ő népéről, Izraelről, hanem a Jézus Krisztusban megvalósított megváltási tervének lényegét is kinyilatkoztatja itt, épp ezekben a versekben! Ahogyan egy bibliamagyarázó megfogalmazza: „A szövegeket, amelyek eredetileg az uralkodó király leírásai voltak, átültették a jövőbe, és így, egy egészként tekintve, egy eljövendő hatalmas király, a Messiás (felkent) portréját festették le, aki majd Dávid vérvonalából fog származni.”

Itt egy Jézusról, a mi Messiásunkról, a Felkentről szóló próféciát látunk. Ő el fog jönni, és az örök trónjára fog ülni (12. vers és Jel. 11:15). Dávid hatalma meg fog nőni (17. vers és Lukács 1:68-69). Ösvényem világossága lesz Ő (szintén a 17. vers, együtt a Jel. 21:22-23-mal).

Amikor elképzelem ezeket az utazó zarándokokat, amint a „Felemelkedés dalát” éneklik, amint Jeruzsálembe utaznak Istent dicsőíteni, alig várom, hogy te és én találkozzunk velük az Új Jeruzsálemben és együtt énekeljük velük ezt, a Felemelkedés Zsoltárát. Neked és nekem megadatott az az áldás, hogy tudhatjuk, mi lett ezekből a prófétikus szavakból, amelyek a 132. zsoltárban írattak le számunkra. A mi Felkentünk eljött! El tudod képzelni hogy hangzik majd ez az ének az ajkunkról, mikor a mi hangunk csatlakozik az övékhez, és akkor, együtt egy új éneket éneklünk majd? Én már alig várom azt napot, és te?

Cindy Nash
Feleség, édesanya, ápolónő
Collegedale, Tennessee

Fordította: Kóczián Károly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése