2013. december 16., hétfő

Mai szakasz: 131. zsoltár

Emlékezzünk, még mindig a „Grádicsok énekeit” avagy a „Zarándokénekeket” olvassuk. (Zsolt 120-134), és jusson eszünkbe, hogy ezeket a zsoltárokat egy csokorban való éneklésre szánták. Ezért a 131. zsoltár mélyebb megértéséhez, közvetlenül a 130. zsoltár után kell elolvasnunk (vagy elénekelnünk!) azt. Emlékszünk a tegnapi zsoltárra? Beismerjük a bűnünket, majd az Úr szerető és irgalmas megváltásába vetjük bizalmunkat. Tekintetünket önmagunkról elfordítva, Jézusra emeljük szemeinket.

Gyönyörű a mondanivaló átívelése a 131. zsoltárba. Különösen egy anyának, mint én, aki a gyermekeiért él. Egy olyan ember példáját láthatjuk itt, aki teljesen az Úrban bízik, és nem a saját képességeiben. Ahogy a kisgyermek, aki szorosan édesanyja közelében marad, mert teljesen biztos az ő szeretetében, gondoskodásában és oltalmában. Nem aggodalmaskodik önmaga miatt és feltétel nélkül megbízik édesanyjában.

Ó, Izrael, ó, Isten népe, ó te, aki ma olvasod ezt a zsoltárt! Mindnyájan bízhatunk az Úrban, ma, holnap és mindörökké! Az Ő szeretete irántunk sokkal mélyebb, mint azt valaha is felfoghatnánk.

Cindy Nash
Feleség, édesanya, ápolónő
Collegedale, Tennessee
Fordította: Csala Beáta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése