2013. december 1., vasárnap

Mai szakasz: 116. zsoltár

Ez a fejezet hálaadás Istennek, a zsoltáríró saját tapasztalata alapján a megválaszolt imáért és a személyes megváltásért (1-2. vers). Az átélt megpróbáltatás idején a zsoltáríró nyilvánvalóan közel került a halálhoz. Megértette, hogy az életét egyedül Isten könyörületessége és kegyelme mentette meg. Megtapasztalta, hogy valódi megnyugvást csak az Istenbe vetett teljes bizalom adhat (7. vers). Ez a fajta bizalom elűzi az aggodalmat és a nyugtalanságot (Máté 11:29).

2010-ben evangélizációs összejövetelt tartottam a Fülöp-szigetek egyikén.  A megnyitó napja előtt, az első szombatunk délelőttjén a foglyok szabadulásáról szóló üzenetről hirdettem az Igét. Az üzenet végéhez közeledve, erős késztetést éreztem, hogy felhívást intézzek a hallgatósághoz az Istennek való teljes átadásra és a keresztségre való felkészülésre. A szokásostól eltérő volt ilyen felhívást tenni az evangélizáció megkezdése előtt, mégis, úgy éreztem, hogy ha nem engedek Isten vezetésének, nem lesz nyugalmam. A felhívás után egy Jamie nevű férfi jött gyötrődve a szószék felé. Ő volt az egyetlen túlélője egy kereskedelmi szállítóhajón néhány évvel korábban történt robbanásnak. Súlyosan megsebesült, és majdnem belehalt a baleset okozta sérüléseibe. Válaszokat keresett, hogy ő miért élte túl, míg a társai nem. Keresése Isten szavához vezette őt. Más felekezet híveivel tanulmányozta a Bibliát. Azon a szombat délelőttön Jamie valahogy éppen a gyülekeztünk előtt járt, és bevonzotta a hálaadó énekünk. Majd megérintette a szabadulás üzenete. A hálaadó ének és a szabadulásról szóló üzenet hatására Jamie megtalálta a választ, amit keresett! Jamie megkeresztelkedett, és az új életcéljának megfelelő életet folytatott. Az utolsó, amit hallottam felőle, hogy örömmel ajánl fel hálaáldozatot, és naponta a lelki győzelemről tett fogadalmának megfelelően él (16-19. vers).

Veled mi a helyzet?  Mikor adtál legutóbb olyan hálaáldozatot, és tettél olyan fogadalmat, amely hatással volt másokra? Miért ne kérnéd ma Istent, hogy segítsen ezt megtenned?

Jan Harry Cabungcal
Neurológus,
Europe for Jesus, Svájc
Fordította: Csala Beáta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése