2014. október 1., szerda

Mai szakasz: Mikeás 5

“És a Jákóbnak maradéka olyan lészen a sok nép között, mint az Úrtól való harmat.” (Mikeás 5:6). A Hetednapi Adventista Egyház az utolsó idők maradék népének tartja magát. A 28 hitelvünkből a 13.-nak a címe: „A maradék és küldetése” (Lásd: http://huc.adventista.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=47 ). Fontos, hogy a „maradék” és a „küldetés” szót együtt használjuk. Ha az egyház csakis a saját létezésére koncentrál, és megfeledkezik a küldetésről, akkor a tagok a saját fontosságuk méregetésénél ragadhatnak le, és nem koncentrálnak a munkára, amelyet végezniük kellene.

Ahogy ez az alapelv is kifejezi, ha maradék vagyunk, akkor maradékként is kell viselkedjünk. „A maradék egyház az ítélet órájának érkezését, a krisztusi megváltást hirdeti, és hírnöke a második Advent jövetelének. (Lásd a fenti linket az adventista.hu -n).

A maradék egyház nem csak egy klub, ahova tartozni lehet, hanem feladata is van. A maradék küldetés nélkül már nem maradék. A létezésük nem csak a tisztaságukon alapszik, hanem a küldetésük beteljesítésében is. A maradék Isten kegyelmi cselekedetének következtében részesül  megváltásban. Az a tény, hogy a létezésünk, mint maradék egyház Istentől és az Ő kegyelmétől függ, megóv attól a gondolkodástól, hogy mi egy zártkörű klub vagyunk, és segít minket a küldetésünkre koncentrálni.

Gordon Bietz, D.Min.
a Southern Adventist University dékánja

Fordította: Rajki Dávid

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése