2014. október 5., vasárnap

Mai szakasz: Náhum 2

Amint a büszke Assúrbanipal vagy Szanhérib is tette, számos arrogáns uralkodó bizonygatta, hogy az ő királysága örökké fog tartani. Nabukodonozor az „arany fej” szerepében tetszelgett. Hitler kijelentette, hogy a Harmadik Birodalom ezer évig fog uralkodni, de a hatalma alig tartott ezer napig, és kimondhatatlan szenvedést és halált hozott a világra. Hruscsov azt ígérte, hogy eltemeti a kereszténységet, ehelyett ő az, aki tömegsírban fekszik.

Náhum próféciái, amik az asszír hatalom és Ninive elpusztításáról szólnak, átvitt értelemben vonatkozhatnak az idők végének földi királyságaira, városaira és vagyonára. Feldúlva, széthányva, kifosztatva”(Náh 2:10) fognak elterülni a Krisztus második eljövetelét követő ezeréves időszakban.

Milyen könnyen bízik az ember a szövetségekben, katonai haderőben vagy vagyonban, ha a biztonságról van szó! Ezekben mégis a bizonytalanságukat fejezik ki, és felépítik a biztonság bábeli tornyát, figyelmen kívül hagyva Őt, aki szellemi és fizikai erőt adott nekik nagy dolgok elérésére (5Móz 8:11-20). Amikor az emberek eredményektől, hamis istenektől, kormányzatoktól, katonai erőktől, gazdagságtól vagy technológiától várják a békességet és biztonságot Isten helyett, akkor „hirtelen veszedelem jön rájok… és semmiképen meg nem menekednek” (1Thessz 5:3).

A biztos békesség (biztonság) az Úrtól ered, és a megismert Teremtőbe vetett bizalmon alapszik. Ő szívből szeretné a legjobbat nekünk. Ha minden gondunkat reá vetjük, Ő gondot visel ránk (1Pt 5:7).

Gary Councell
az Amerikai Egyesült Államok hadseregének nyugdíjazott lelkésze (ezredes)
Generál Konferencia Tábori lelkészi Szolgálatok Osztálya
Fordította: Kóczián Ágnes


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése