2014. október 3., péntek

Mai szakasz: Mikeás 7

Kétségbe esünk vajon már a hírek hallatán is?  A világ minden tájától etnikai tisztogatásról, háborúkról, éhínségről és tragédiákról szóló híreket hallhatunk. Mikeás is bizonyára kétségbe esett, de a helyreállítás ígéretének tudata megvigasztalta, és hajlandó volt várni rá.

Mikeás könyve azzal végződik, amivel kezdődött, az eljövendő ítélet bejelentésével, de az utána következő rendezés reményével is, miszerint minden ismét rendbe jön. Az ítélet, tehát jó hír!

Pál apostol így szól egyszerre az ítéletről és az evangéliumról: „Azon a napon, amelyen Isten megítéli az emberek titkait az én evangéliumom szerint a Jézus Krisztus által” (Róm 2:16) Az ítélet tehát része az evangélium jó hírének.

A Jelenések könyvének angyala is a közelgő ítélet jó hírét jelenti be: „Féljétek Istent, és adjatok dicsőséget neki, mert eljött ítéletének órája, és imádjátok azt, aki teremtette a mennyet, a földet, a tengert és a vizek forrásait” (Jel 14:7).

Az ítélet jó hír, mert a kereszten minden elrendeztetett. Bizalommal járulhatunk tehát Isten kegyelmének trónjához, mert Krisztus igazságának köntöse elfedez minket. Jézus a főpapunk, a bírónk, a védőügyvédünk és a tanúnk, ezért nem kell félnünk.

                                                                                   Gordon Bietz, D.Min.
                                                     a Southern Adventist University dékánja
Fordította: Csala Beáta


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése