2014. december 6., szombat

Mai szakasz: Márk 7

Az ördögnek az a célja, hogy a figyelmünket az élet kis dolgaira terelje, és elterelje a legfontosabbról, a világmindenség Teremtőjével való közösségről. „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged” (Jn 17:3). Abban biztos lehetsz, hogy sok dolog lesz az életben, ami igényt tart a figyelmedre. Minden apró dolog előtérbe kerül, hogy eltántorítson a Jézussal való barátságtól és a vele való közösségtől. Egyesekben viszont olyan nagy a vágy Krisztus iránt, hogy semmi sem tudja eltéríteni őket Tőle.  

A kanaánita asszony ilyen volt. Hallott Jézusról és eldöntötte, hogy segítséget fog kérni megszállott lányának, függetlenül attól, hogy ezért mit kell elszenvednie. Nem sokkal ezelőtt fel kellett fedeznie azt, hogy az ördög a tizenkét apostolban munkálkodott. Mindnyájan azt mondták Jézusnak, hogy küldje őt el (Mt 15:23). Egy ideig úgy tűnt, hogy Jézus is figyelmen kívül hagyja segélykérését.    

De a Királynak ettől a gyermekétől nem lehetett megtagadni az áldást, amit keresett, függetlenül az újában álló akadályoktól. Lányának csodára volt szüksége – szabadításra az őt megszálló démon hatalmából. Minden szeretetmorzsát elfogadott a lánya számára, Isten minden ígéretét összekötötte és Jézus lábai elé vetette, és Jézus nem tudta átlépni azokat. Az asszony tudta, hogy a kutyák is azzal táplálkoznak, ami a család asztaláról megmarad és így ő is erőt kaphat Istentől és Jézustól. Jézus rátekintett, és ezt mondta: „eredj el; az ördög kiment a lányodból.”

Valaki egyszer ezt mondta: „Tartsd fontosnak a fontos dolgokat!” Szeretnél sikeres lenni a mennyei dolgokban? Jézussal akarsz maradni egy csapatban és közösségben a körülményektől függetlenül? Sok gyülekezeti tag elhagyja a gyülekezetet, mert megbántotta a presbiter vagy a diakónus, vagy talán épp a lelkész. Hiszem azt, hogy Jézus ennek az asszonynak a történetét értem és érted örökítette meg – főleg azért, hogy bátorítson. Függetlenül attól, hogy mi történt az életedben, ne engedd, hogy bármi is eltávolítson Jézus ölelésétől, és attól, hogy az Ő csapatában maradj! Tedd ezt, és megkapod a megígért áldást!

Jim Ayer
az Adventista Világrádió aligazgatója
Generál Konferencia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése