2013. november 5., kedd

Mai szakasz: 90. zsoltár

A 90. zsoltárnak ez a címe: „Mózesnek, az Isten emberének imádsága.” Amint ezt a jellemzést olvassuk, hogy „Isten embere”, szinte látjuk magunk előtt Mózes életének főbb eseményeit: a Midiánban töltött éveket, a 40 éves pusztai vándorlást, ahogy Izrael népét vezeti.

Vezetőként sok komoly szenvedést él át a nép makacssága miatt. Gondoljuk csak végig: lázadás, bálványimádás, hitetlenség, panaszkodás és ő mindezek közepette jobban megismeri Istent. Vagy inkább az az igazság, hogy mivel Ismeri az Urat, képes elviselni mindezt.

Úgy ismerte Őt, mint Teremtőt, akit nem korlátoz tér és idő. Ismerte szentséges hatalmát és nagyságát. Mindez bátorságot kölcsönzött neki ahhoz, hogy ne féljen a néptől, hanem erősen álljon, és Isten igazságához terelje őket.

Ugyanakkor megértette az ember gyarlóságát is, tehetetlenségével és bűnösségével együtt. Azt is jól tudta, hogy ő egy közülük. „Elédbe vetetted a mi álnokságainkat; titkos bűneinket a te orcádnak világa elé.” Pusztai vándorlása közben felkiált: „Térj vissza Uram! meddig késel?”

Kora reggel kereste az Úr szeretetét és kedvességét, azt a forrást, amely egyedül képes megelégíteni őt. Bízott abban, hogy az Úr majd kárpótolja őt a Tőle származó örömmel.

Keressük mi is minden reggel az Urat, és tapasztaljuk meg az Ő szerető jóságát!


Sook-Young Kim
Kyungpook Nemzeti Egyetem,
Sangju, Dél-Korea 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése