2013. november 13., szerda

Mai szakasz: 98. zsoltár

A 98. zsoltár arra buzdít, hogy dicsőítsük Istent. Minden nemzet tagjai arra hivatottak, hogy imádják Őt, mint a világegyetem szuverén Urát. A zsoltár három részből áll: 1. Amiért érdemes Istent dicsőíteni; 2. Ahogyan imádjuk Őt; és 3. Meghívás Istent dicsőítésére.

Isten dicsőítésének a legfőbb oka az, hogy Ő győztes és csodadolgokat tesz. Karja elég erős ahhoz, hogy megszabadítsa azokat, akik az ellenséggel küzdenek, és hogy győzelmet adjon azoknak, akik nála keresnek menedéket.

Krisztus által Isten bemutatja megmentő igazságosságát a teljes világegyetem előtt. Az Úr dicsőítésének egyik módja az éneklés. Az Úrnak való éneklés annak megünneplése, hogy elismerjük és tiszteljük Őt. A hangszerekkel kísért együttes karban való éneklés még jobban kiemeli Isten méltóságát.  

A zsoltár vége megerősíti a hívást Isten dicsőítésére. Az egész teremtett világ dicsőíti Őt, Aki megteremtett és megváltott minket; Őt,  Aki eljön, hogy megítélje a Föld lakosságát igazságban!

Szükség van azokra, akik megkapták az éneklés lelki ajándékát. Az éneklés, az egyik leghatékonyabb eszköz a csodálatos lelki igazságok szívre gyakorolt hatásában. Gyakran előfordul az, hogy szent ének szavai által a türelem és a hit forrásai felszabadulnak.” (Ellen G. White: Welfare ministry, 93. oldal)

Almir Marroni
Dél-amerikai Divízió alelnöke
Fordította: Sebestyén Ilona

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése