2013. november 12., kedd

Mai szakasz: 97. zsoltár

Éhezed és szomjazod az igazságosságot? A 97. zsoltár azokat bátorítja, aki éhezik az igazságosságot. Az egek beszélik az ÚR igazságosságát, trónjának alapja igazság és ítélet. Trónját világosság övezi. Mivel ez az igazságos Isten mindenek felett áll, az igazak nála biztonságban vannak.

Nagyon hálás vagyok az Úrnak, hogy adta nekünk a Bibliát. Sőt, mi több, hálás vagyok, hogy adta a zsoltárokat is olvasásra és lelkünk felemelésére.
Isten ígéretet tesz az Őt félők megszabadítására, akik gyűlölik a gonoszt, és szeretik az Urat. Szereted az Urat? Ha így van, gyűlölnöd kell a gonoszt, még az árnyékát is, egyénenként, és közösségileg is. Ő azt ígéri, hogy vezeti a szívünket, és minden körülményben megszabadít minket a ránk támadó gonoszoktól.

Keresed az igazságosságot? Isten terve és célja az életünkkel, hogy igazak legyünk. Ő a szavát adta, hogy megigazít bennünket. Azt akarja, hogy közösségben legyünk vele, a trónjából áradó világosságban.

A 11. vers szerint „Világosság támad föl az igazra, és öröm a tiszta szívűekre.”  Te világosságot sugárzol? Hogyan mutatsz világosságot? Hogyan ültetsz örömet a szívekbe? Milyen dicsőséges látomás! Jézus a világosság! Ő a szívünkbe költözik, ha vágyakozunk az igazságossága után, és befogadjuk Őt a szívünkbe. A körülményünktől függetlenül, mélyről jövő öröm árad majd belőlünk, ami mások életére is hatással lesz.

Elfogadtad már Krisztus igazságát? Krisztus a világ világossága a szívedben?

Sook-Young Kim
Kyungpook Nemzeti Egyetem
Sangju, Dél-Korea
Fordította: Csala Beáta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése