2013. november 6., szerda

Mai szakasz: 91. zsoltár

A 91. zsoltár kijelenti, hogy a mi Istenünk a leghatalmasabb. Ismeri a valós helyzetünket. Látja a szívünket, és hallja kiáltásunkat.  Ez a zsoltár Mindenhatónak nevezi Őt. Bármilyen nehéz és bonyolult helyzetből ki tud vezetni minket. Ezért ne hagyjuk el Őt.

Gondolkoztál már azon, hogy otthagyd a munkahelyedet, gyülekezetedet, vagy elhagyod a házastársadat? Talán a főnököd túl kemény, a munkatársaid rágalmaznak, vagy kiközösítenek. A gyülekezeti színvonal egyre lejjebb kerül, amitől legszívesebben sírva fakadnál. Néha erős összetűzésbe kerülsz a házastársaddal. És ehhez még anyagi problémák is hozzáadódnak. Ilyenkor ezt mondod magadnak: “Bárcsak elmenekülhetnék, és mindent elölről kezdhetnék.” 

Isten megígérte, hogy meg fog védeni. Angyalokat küld majd, hogy átsegítsenek a nehézségeken. A katasztrófák és problémák jönnek, de nem léphetik át az Isten által megszabott határán.  A zsoltár három alkalommal biztosít arról, hogy Ő megszabadít téged (3, 14, 15, versek). Bízz Benne. Az oroszlán és a kígyó fejét is el fogja taposni.  Bár Sátán az ellenségünk, de már egy legyőzött ellenség.

Isten ígérete biztos: Ő felemel, megvéd, sajátjának tekint, és felmagasztal! Maradj mellette, és meg fogod látni az Ő szabadítását.

A zsoltár utolsó szava a héber “Yeshuah” szó, ami azt jelenti, hogy “szabadulás.” Joshua/Jézus azt jelenti, hogy “az Úr a Szabadulás.” Igen, Ő a Szabadulás. Ezért menekülj Jézushoz!

Sook-Young Kim
Kyungpook Nemzeti Egyetem,
Sangju, Dél-Korea
Fordította: Rajki Dávid

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése