2014. augusztus 11., hétfő

Mai szakasz: Ezékiel 45

A 45. fejezet három módon folytatja a helyreállított Templom és a város részletes leírását: 1. Körülír egy különleges földterületet, amely a Templom épületét, a papok és léviták földterületét és a fejedelem tulajdonát foglalja magába. Ez a terület egy különleges terület, amely nem része a rendes törzsi földtulajdonnak. Részben az a célja ennek a földterületnek, hogy elegendő termőföldet biztosítson a fejedelemnek, hogy ne essen abba a kísértésbe, hogy sanyargassa honfitársait azzal, hogy elveszi földjeiket. Mivel a Templom is ezen a különleges földterületen foglalt helyet, ez a terület a nemzet politikai és vallási központja lett.    

2. Ez a fejezet körvonalazza a fejedelem sajátságos feladatát. Elsősorban az egységes súlyokról és mértékekről kell gondoskodnia az egész nép számára azért, hogy a köznépet ne nyomják el azok, akik hamis mértékeket használnának, hogy becsapják őket. Ez az igaz élet és igazságosság kulcs eleme, és jól tesszük, ha ezt az elvet a mi társadalmunkban is megtanuljuk. A fejedelem másik fő feladata az volt, hogy rendszeres áldozatokról gondoskodjon a templomi szolgálatokhoz. A többi áldozatok a nép többi részétől érkeznek, akik termékeik és állataik egy bizonyos százalékát erre a célra kellett, hogy szánják.

3. A fejezet utolsó része a Sátoros ünneppel és a Húsvéttal foglalkozik. Ezékiel elvárja, hogy a helyreállított nemzetben az emberek ezeket az ünnepeket megtartsák. Kiemeli ezt a két ünnepet, mert az állati áldozatokról, amelyek plusz áldozatot jelentenek ezeken az ünnepeken, a fejedelem gondoskodik. Milyen tanulság rejlik ebben a mai vezetők számára?
Jon Dybdahl
Walla Walla Egyetem
Egyesült Államok


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése