2014. augusztus 1., péntek

Mai szakasz: Ezékiel 35

Ezékiel nemzetek ellen szóló üzenete egy teljes kört írt le. Seir hegyét és Edomot említi az első üzenet Ezékiel könyve 25. fejezetében. Most Seir és Edom újra a figyelem központjába kerül. Ezeknek az üzeneteknek az a céljuk, hogy bemutassák Izrael jövőbeni szabadulását. 

Az edomiták kegyetlenül kiszolgáltatták a kardnak úgy Izraelt, mind Júdát. Most őket üldözi a kard. Nincs hegy, völgy vagy szakadék, ahova menekülhetnek vagy elrejtőzködhetnek. Vért ontottak, most a vérontás üldözi őket. Az igazságtalanság egy ideig uralkodhat, de végül az ítélet tetteikhez méltó lesz, ha meg nem térnek. 

Amikor az Úr visszajön, hogyan fogja megítélni azokat, akik nevét viselték? Békében várhatjuk Őt, ha mi magunk is a békességre törekedtünk itt lent. „Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak” (Mt 5:9).

Hogyan reagálok az ártatlanok szenvedéseire? Csatlakozok a tömeghez, amely ellenük támad, mint az a tömeg, amely elítélte és keresztre feszítette Jézust? Vagy az igazság és a méltányosság pártjára állok? A végén az egész világ bírája ezt fogja keresni. Akkor a tökéletes hitelveink semmit sem számítanak, bármilyen nagy is legyen jelentőségük a maguk helyén. Csak az fog számítani, hogy hogyan bántam embertársammal.

Ross Cole
adjunktus
Avondale College, Ausztrália


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése