2014. július 31., csütörtök

Mai szakasz: Ezékiel 34

Talán úgy gondoljuk, hogy a jó Pásztor gondolata az evangéliumok sajátossága, de nem. Itt van jelen Ezékiel könyvében. A nemzetek ellen szóló üzenetek között Ezékielnek üzenete van Izrael pásztorai számára, akik használják a nyáj gyapjúját, elfogyasztják húsát, de nem gondoskodnak legelőről a juhok számára, nem keresik az elveszettet, és nem gondoskodnak a betegekről. Ezzel nemcsak bűnt követnek el, hanem tönkreteszik a vizeket és beszennyezik a földet.  

Ezékiel arra figyelmeztet, hogy az ítélet úton van, egy olyan ítélet, amely különválasztja a juhokat a kecskéktől (lásd: Mt 25:31-46). A gonoszok és az igazak talán együtt szenvedtek, azonban ahogy Ezékiel 33 kijelenti, nem így lesz az eljövendő ítéletben. Aki hallgat a figyelmeztetésre, megmenti életét.

A jó Pásztor jön. Jahve maga keresi meg elveszett bárányait. Dávid igaz Fia legelteti a népet, békét és jólétet biztosítva számukra. Az igazi Messiás eljön és pásztora lesz minden embernek. A régi szakadék észak és dél között örökre megszűnik.

Egyetlen igaz Pásztor létezik. Bárcsak eljönne az a nap, amikor egy igazi akol lenne! Micsoda ünnepélyes felelősségünk van nekünk, segédpásztoroknak? Ezért ne zavarjuk fel a vizet és ne szennyezzük be a földet! Mutassunk irgalmat mások iránt úgy, ahogyan mi is irgalmat kaptunk! Szeressük igazán a nyájat!
Ross Cole
adjunktus
Avondale College, Ausztrália


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése