2014. július 21., hétfő

Mai szakasz: Ezékiel 24

Ó, Uram, olyan nehéz a te ösvényeiden járni! Még Ezékielt, hűséges prófétádat sem kímélte a fájdalom. A feleséged, Jeruzsálem is elpusztul, és ugyan azon a napon Ezékiel feleségének is meg kell halnia. Mint előtte Hóseás, ő sem az isteni bánatról szónokolt. Közvetlenül tapasztalta meg ezt. Elsősorban nem a szavak ihletettek, hanem maga a szónok, akit a Szentlélek indít.

Az oroszlánok üvöltöttek. Ki képes csendben élni? Isten szava tűz a csontokban, melyet nem lehet meggátolni. De a tűz felemészti a tulajdonosát is, nem csak a bűnösöket.

Uram! Vannak akik tévesen úgy tekintenek a Te ösvényedre, mint egy menekülő útra a bánat és a gyász elől. Te sosem ígértél nekünk könnyű vagy sikeres életet. A világ bánata a Te saját bánatod, és ez a miénké válik. Összetörünk és szétzúzódunk ez alatt a súly alatt.

Mégis, nem csak fájdalmat és bánatot adtál nekünk. Te önmagadat is nekünk adod. Ez a Kálvária lényege. És Te elég vagy számunkra.

Láttam a saját életemben, hogy embereket, akiket szeretek, súlyosan bántalmaznak; én pedig folyamatosan poszttraumás stresszben szenvedtem, és több számomra kedves embert is elragadott a hirtelen halál.

Néha úgy tűnik, mintha ezek a dolgok sosem érnének véget. Egyikünket sem szólítottad fel arra, hogy önmagunkat büntessük. De időnként olyan útra hívsz, ami meredek, sziklás, tövisekkel teli ösvényen vezet. Mégis bizonyosságom van afelől már ma is, hogy Te elég vagy számomra, hiszen gyengeségemben is meglátom a Te tökéletes erődet!

Ross Cole főelőadó
Avondale College, Ausztrália
Fordította: Baksa Viktória


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése