2015. június 13., szombat

Mai szakasz: 1 Péter 2

Péter nem akarja, hogy olvasói mereven változatlanok legyenek, amikor Jézussal járnak. Ebben a fejezetben emlékezteti azokat, akik megtapasztalták az újjászületést (1Pt 1:23-25), hogy továbbra is tegyenek félre mindent, ami megakadályozná őket a lelki növekedésben, és haladjanak előre Jézusban, aki a szegletkő. A zsidó nemzet épp abban az Egyetlenegyben érzett fenyegetést, Aki arra vágyott, hogy megerősítse őket. Ahelyett, hogy megütköznek Benne, Jézus a béke és boldogság építésének sarokköve kell, hogy legyen.

A 9. versben Péter ismét azoknak a szent elhívásáról ír, akik Isten képviseletére lettek kiválasztva ezen a földön, akik dicsőséget és megbecsülést szereznek Krisztusnak, akik a sötétségből az igazság világosságára hívattak ki. A „megtartásra való nép” kifejezést talán jobb lenne úgy fordítani, hogy "a nép, amelyet Isten szerzett magának". És milyen hatalmas árat fizetett váltságunkért!

Ahelyett, hogy a „megtartásra való nép” státuszunkra összpontosítanánk a kifejezés különc és én-központú értelmében, sokkal jobb lenne, ha arról lennénk ismertek, hogy „együttérzéssel, udvariassággal, és könyörületességgel teljes nép” vagyunk. A Bibliában a fény szó gyakran az igazság leírására szolgál (Mt 4:16; Lk 11:35). Ahogy a Bibliára, mint a fény forrására mutatunk, és visszatükrözzük Jézus szeretetét az életünkben, jó eszközök lehetünk abban, hogy visszataláljanak a Jó Pásztorhoz azok, akik eltévelyedtek.

Dr. Cindy Tutsch
nyugalmazott Igazgató, Ellen G. White Intézet
Egyesült Államok
Fordította: Liebhardt László


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése