2015. június 18., csütörtök

Mai szakasz: 2 Péter 2

Néhány évvel ezelőtt keresztény lelkészek egy csoportjával találkoztam. A gyűlés után egy idősebb lelkész odajött hozzám és ezt mondta: „Bárcsak a felekezetünk még mindig úgy hinne a Bibliában, ahogyan Ön”. A lelkész szolgálata során látta, gyülekezete hogyan távolodott el Isten Szavának tiszta tanításától.

Jézus ragadozó farkasokra figyelmeztetett, akik bejönnek a nyájba, hamis prófétákra, akik juhok ruhájába öltöznek (Mt 7:15). Péter megismétli a figyelmeztetést, és további sajátos részleteket ad a hamis tanítókról, akik veszedelmes eretnekségeket hoznak be a közösségbe. Ők nem Jézus számára keresnek tanítványokat, sőt inkább saját maguk után akarják vonni a tanítványokat (ApCsel 20:30). Péter így figyelmeztet: „benneteket pedig szép szavakkal fognak kifosztani kapzsiságukban”(2Pt 2:3 – új prot. ford.).

Hogyan tudjuk felismerni a hamis tanítókat? Jézus mondta, „Gyümölcseikről ismeritek meg őket” (Mt 7:16). Meg kell vizsgálnunk mindent és szilárdan kitartani a jó mellett!

A mai nap olyan hálás vagyok Jézus ígéretéért: „De mikor eljön amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti nektek. Az engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz, és megjelenti nektek” (Jn 16:13-14).

Kérd a Szentlelket, hogy vezessen ma Isten Szavának mélyebb ismeretére! A Jézussal való személyes kapcsolat, valamint az élő Ige és az Ő írott szavának ismerete véd bennünket a hamis tanítók megtévesztése ellen.

Dr. Derek J. Morris
a Generál Konferencia Lelkészi Osztályának titkára
Egyesült Államok
Fordította: Marosán Réka


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése