2015. június 11., csütörtök

Mai szakasz: Jakab 5

A közeljövőben a világ lakói, akik most még jól élnek, sírni fognak a rájuk következő próbák miatt. Ha önző eszközök segítségével értünk el anyagi sikert, akkor pénzünk és a tulajdonunkban lévő földterületek értéktelenné válnak. Drága ruháinkat megeszik a molyok, felhalmozott kincseinket pedig a rozsda.

Nagyon figyelnünk kell arra, hogy hogyan bánunk másokkal. Egyesek ki sem fizetik azokat, akik dolgoznak nekik; ők pedig Istenhez kiáltanak kétségbeesésükben az elszenvedett igazságtalanságok miatt. Isten meghallgatja kiáltásukat. Úgy élünk, mintha döntéseinknek nem lennének következményei. Az élet rövid, lehet, hogy ma még itt vagyunk, de holnap már nem.

Vajon sok szenvedést viselünk el? Gondok lesnek ránk minden kanyarban az életúton? Vigyük minden bajunkat mennyei Atyánk elé! Ő erőt fog adni mindenhez. Segít elviselni az élet nehézségeit. Másrészt, ha minden rendben van velünk, akkor örvendezzünk Isten kegyelmének és áldásainak, amelyeket ránk áraszt mindennapjainkban! 

Tartsuk szem előtt, hogy bűneinket csak Istennek valljuk be, hibáinkat viszont egymásnak! Imádkoznunk kell egymásért, és ha Isten az ő nagy irgalmából úgy dönt, akkor meggyógyít bennünket. Az igazak következetes és szívből elmondott könyörgései hatalmas erővel bírnak – az Úr jósága által. Ha népe együttesen könyörög az ínségben lévőkért, Isten meghallgatja őket.

Ha valamelyikünk visszaviszi egy testvérét az Istenhez, megmentette az örök haláltól, és egy jobb életre vezette. Bűnei a tenger mélyére vettetnek, és onnan soha elő nem kerülnek. Örök élete lesz. Mindennek örömteli következménye, hogy az Úr bennünket választott ki arra, hogy egy-egy tékozló fiát vagy lányát hazavezessük Urának, a Megváltó Jézus Krisztusnak szerető karjába!


Robin Pratt
Gyermekszolgálatok, és Családi Osztály
Carolina Egyházterület
Egyesült Államok


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése