2015. április 30., csütörtök

Mai szakasz: Kolossé 2

Amint letérdeltem José mellé, nagy szimpátia töltött el e meggyötört fiatalember iránt. Már több mint egy órája szenvedett, miközben az őt megszálló gonosz lélek átkozódott és fenyegetett minket, akik imádkoztunk. Most José mozdulatlanul feküdt a földön, mintha halott lenne. A testtartása a lelkiállapotát tükrözte.

„José” – szóltam, a földön ott volt előttem a kinyitott Biblia. „Kolossé 2:13-ban az áll, hogy bár halott vagy a bűneidben, Jézus megbocsát neked. A 15. versben az áll, hogy Jézus lefegyverezte a fejedelemségeket és hatalmasságokat, és nyilvánosan megszégyenítette őket, legyőzve őket a kereszten. Egyedül Jézus szabadíthat meg téged. Hiszel ebben, José?” Egy pillanattal később a korábban minket átkozó sötét hang felkiáltott: „Ezt tudom már kétezer éve!’

José aznap szabadulást talált. A szabadulását kétezer éve bebiztosították, amikor Egyvalaki, aki minden fejedelemség és hatalmasság fölött áll, eljött erre a földre, a Szentháromság teljességével betöltve, testi formát öltve (9-10. vers). Azért jött, hogy lelkileg felélesszen minket, és minden bűnünket megbocsássa (13. vers). A kereszthalálával lefegyverezte a sötétség erőit és győzedelmeskedett felettük (15. vers). Többé nem kell az Ószövetségbeli árnyékképekre és –ceremóniákra tekintenünk, amik a Messiásra mutattak előre. Most már a valódi személyre tudunk tekinteni, magára Jézus Krisztusra (16-17. vers).

Kolossé 2-ben Pál apostol nyilvánvalóvá teszi, hogy senkitől sem vehetik el a Krisztus ismeretében nyert jutalmat, hanem mindenkinek erősen kell ragaszkodnia hozzá, amint növekednek az istenismeretükben a többi hívővel együtt (18-19. vers). A teljesség megtalálásának egyetlen módja a Krisztussal való kapcsolat (10. vers). José elhitte ezeket a hatalmas igazságokat, és ezek megváltoztatták az élete menetét. Téged megváltoztattak ezek az igazságok?

Kenneth Norton
Collegedale, TN SDA Church
Amerikai Egyesült Államok
Fordította: Kóczián Károly


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése