2015. május 22., péntek

Mai szakasz: Titusz 2

Pál azzal a témával kezdi ezt a fejezetet, amely az előző fejezetet is uralta, azaz arra bátorítja az olvasókat, hogy éljenek olyan életet, amely bemutatja Krisztus jellemét. Azonban a fejezet közepén, mintha egy kis szünetet tartana, és egy ki nem mondott kérdésre válaszolna, amit elképzel, hogy az olvasói feltesznek. Ez egy „miért” kérdés. Miért éljünk ilyen erkölcsös istenfélő életet? 

A válasz az, hogy azért, mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme (11. vers). Ez egy befejezett cselekmény. Ez a „Kegyelem” egy különleges személy – Jézus Krisztus, az Istennek Fia. Krisztus belépése a Föld történelmének folyamába, egy megváltó kegyelmi cselekmény, amely mindannyiunkat, akik elfogadták ezt a kegyelmet, letérít a romlás útjáról az örök élet és boldogság útjára. A fejezet szívét találjuk ebben a versben (11. vers).

Pál arra emlékeztet, hogy ha elfogadjuk ezt a csodálatos kegyelmet és szabadítást, Jézus nemcsak megvált bennünket, hanem a bennünk lakozó Lelke által megtanít arra is, hogy hogyan éljünk egy olyan életet, amely őt dicsőíti, és felmagasztalja a mennyország elveit (12. vers). A tanítványság nyilvános eredménye az, hogy Krisztus és az Ő kegyelme elvezet bennünket oda, hogy megtagadjuk az istentelenséget, a világiasságot és hozzásegít ahhoz, hogy életünkkel képviseljük az Ő országának igazságát – még akkor is, ha jelenleg ebben a világban élünk (13. vers). 

Ahogy ezt a fejezetet olvasod, ünnepeld az áldott reménységet, amelyet Krisztus ad neked – hogy Jézus nemsokára visszajön (13. vers). Élj Krisztusban ma! Élj az Úr közeli eljövetelének áldott reménységével teljesen átitatott életet!

Végül is adventisták vagyunk, ugye?

Bob Folkenberg, Jr.
Kínai Misszió Unió


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése